Gietvloeren en -coatings

Polyurethaan gietvloeren

Een Polyurethaan gietvloer – een fantastische allrounder

Onze gietvloeren zijn erg slijt- en stootvast en krasbestendig. Bovendien dempen ze contactgeluid en zijn ze niet enkel antiallergisch, maar ook onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Dit type gietvloer zorgt voor een strak maar ruim effect in elke woning, en laat zich makkelijk combineren met andere materiaalsoorten. De vlakheid en elasticiteit zorgen voor een fantastisch loopcomfort, ook als je liever op blote voeten loopt! Deze kunsthars kan zelfs gebruikt worden in wand- en trapafwerkingen om zo een naadloos ontwerp te bekomen.

ecologisch en energievriendelijk:

FF projects werkt enkel met producten en materialen die voldoen aan de strengste VOC-normen (Vluchtige Organische Stoffen), en passen binnen het circulaire. Dat betekent dat we ons uiterste best doen om ons steentje bij te dragen aan de natuur door onze ecologische impact laag te houden.

Een Polyurethaan gietvloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe dikte (3-4 mm) en de materiaalopbouw ontstaat een optimale warmtegeleiding dat zich vertaalt in een hoog energierendement.

Ten slotte zijn er talloze afwerkopties (Smooth, naturel, Duo-color, Funky Flaked, Salty, Pu-terrazzo).

Je kan ook steeds bij ons terecht voor onderhoudsadvies zodat je lang kan blijven genieten van deze prachtige vloer.

 

Epoxygietvloeren

(Parkeergarages, garages, productiehallen, logistieke magazijnen, chemie, voedingsindustrie,…)

Een epoxy gietvloer is hard en heeft een hoge chemische en thermische weerstand, waardoor ze breed inzetbaar zijn voor industrieën en bedrijven. Het is niet verrassend dat ze behoren tot de meest gebruikte industrievloeren. Ze zijn echter iets minder inzetbaar voor particuliere woningbouw. Let wel, het is een ideale vloer voor garages, werkhuizen en kelders doordat ze erg sterk zijn.

Epoxy gietvloeren zijn geschikt voor alle ruimtes met een zware belasting zoals parkeergarages, productiehallen, logistieke magazijnen. Ze kunnen door hun chemische en thermische weerstand van grote waarde zijn in de chemische of voedingsindustrie. Ons gamma van epoxy gietvloeren kan een antwoord bieden voor een variatie aan uitdagingen. Typische voorbeelden zijn een hygiënische werkvloer voor een voedingsbedrijf of een antislip integratie aan loskades of ingangen. We creëren een oplossing op maat van jouw noden.

 

Coatings – een elegante deklaag

Een coating of deklaag komt zowel in epoxy als polyurethaan, maar is dunner dan een traditionele gietvloer. Een coating gebruikt minder materiaal, wat de kostprijs drukt. Vaak is het meer dan voldoende om met dunnere lagen te werken, al biedt het uiteraard iets minder slijtvastheid en duurzaamheid dan bij een volledig gietvloersysteem.

 

Antislip en hittebestendige vloeren

Ben je op zoek naar een vloer die hoge verwachtingen inlost qua veiligheid, bestendigheid tegen chemicaliën en een zware gewichts-of thermische belasting? Voor elke uitdaging bieden wij een oplossing. We bieden verschillende opties aan op vlak van bestendigheid, anti-slipwaarden en belasting: onze PU-crete systemen verdragen kortstondige belastingen tot 120 graden.

Deze vloeren zijn toepasbaar in een industriële context (bv. Levensmiddelenindustrie), maar kunnen ook soelaas bieden voor andere bedrijven, openbare instellingen en zelfs particulieren.